Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God fångst vid angel-DM

/
  • Lennart Ivarsson med fru Anna-Lena från Rengsjö med dagens största gädda, 5090 gram, vilken belönades med en korvring.

I lördags avgjordes den femte deltävlingen i DM i angling. Närmare 70 lag gjorde upp i vårsolen på Tygstadbosjön i Trönö.

Annons

Att angla, det vill säga fiska gädda i tävlingsform, är en udda men synnerlig trevlig verksamhet. Speciellt när äntligen vårsolen och värmen har gjort isarna snöfria. Sitter man dessutom på Tygstabosjön i Trönö så brukar man inte få långtråkigt. Så var det även nu i lördags då den femte deltävlingen inom DM avgjordes.

Av 67 deltagande lag var det bara ett tiotal lag som blev helt utan fisk. Övriga drog tillsammans upp 88 kilo gädda, varav den enskilt största vägde drygt fem kilo. Det räckte ändå inte till seger i tävlingen, för det är den sammanlagda vikten på alla gäddor inom en given ruta som räknas. Där hade Leif Goude från Norrala fiskat upp lite fler gäddor, vilket gjorde honom till dagens segerherre.

Stor ledning inom DM hade redan Anders Hellgren från Arbrå och med en ny fjärde plats här i Trönö har han tagit ett järngrepp om mästartiteln. Två deltävlingar återstår och Anders leder nu med hela 33 poäng före närmaste lag, inte ointagligt men han kommer nog att bli svårfångad.

Striden om andra och tredje plats är desto jämnare och helt öppen.

 

Annons
Annons