Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs behåller greppet

/
  • Irma Karlsson och Santiago vann helgens svåraste klass, medelsvår A. Och som inte det var nog med det, var hon tvåa med sin andra ponny Primo Baggio.

Bollnäs ponnyryttare behåller ledningen i elitserien efter en tredje plats i andra omgången.

Annons

På annandag påsk gick andra omgången i ponnyelitseriens zon Polar.

Åtta lag rider i serien, och fem av dem var felfria och gick till omhoppning, däribland Bollnäs. I omhoppningen drabbades lagets första ryttare, Madelene Söderberg Andersson/Tamook av problem och drog på sig åtta fel. Men eftersom man får räkna bort en ryttares resultat, var Bollnäs fortfarande med i leken. Därefter red både Madeleine Norell/Kungsbro Cinzana och Nathalie Söderberg Andersson/Golde Eye felfritt, även om Golden Eye var i så hela sista hindret gungade betänkligt.

Som så många gånger tidigare var det Irma Karlsson som fick agera ankare. Men den här gången räckte det inte ända fram. Little Magic kom fel mot ett rättuppstående hinder på läktarlångsidan, och fann det för bäst att stanna. Resten av banan gick utan några som helst problem.

Bollnäs slutade därmed på fyra fel, och en tredje plats i lagomgången. Vann gjorde nykomlingarna Timrå, som var nolla även i omhoppningen, och sex hundradels sekund snabbare än tvåan, Norrbottensalliansen.

Men totalt behåller alltså Bollnäs ledningen. Bollnäs har nu 15 poäng, medan Norrbottensalliansen ligger tvåa med tolv poäng.

Individuellt blev tävlingen en stor framgång för 16-åriga Irma Karlsson.

I tävlingens högsta klass, medelsvår A, var Irma både etta och tvåa med sina C-ponnyer. Irma tog ytterligare två segrar med Santiago, i två medelsvår B, med Primo Baggio blev det även andra plats i lätt A, och med D-ponnyn Little Magic blev det en fjärde plats i lätt A, och en andra plats i medelsvår B.

Nicole Söderberg Andersson tog två placeringar med C-ponnyn Grace. I lätt A blev det en andra plats, och i medelsvår B en fjärde.

Annons
Annons